Камила ще е  кралица - няма връщане назад. За едни

...
Камила ще е  кралица - няма връщане назад. За едни
Коментари Харесай

Камила - от любовница до кралица, коя е тя всъщност 

Камила ще е  кралица - няма връщане обратно. За едни е мотив за наслада, за други - не. Едни я утвърждават, други - не. Главно поради това, че измести  още приживе починалата принцеса Даяна от полагащото й се място до Чарлз, тя продължава да е недолюбвана от някои. Камила дълго време беше отхвърляна от огромна част от хората, които се вълнуват от съдбините на английското кралско семейство, само че какво в действителност знаем и не знаем за новата кралица на  Кралство Англия? 

Когато демонстрираха при започване на април поканите за коронацията на английския крал Чарлз III, стана ясно, че брачната половинка му Камила ще бъде публично известна като " Кралица Камила " вместо " Кралица Консорт ". 

Това беше предстоящ преход, само че слуховете допускаха, че ще се случи по-късно през царуването, като някои кралски специалисти твърдяха, че купата " Кралица Консорт "  ще помогне да се разграничи Камила от починалата кралица Елизабет, която умря предишния септември.  

Поканите сложиха завършек на спекулациите, малко повече от година, откакто кралица Елизабет даде общественото си утвърждение Камила да бъде известна като Queen Consort, за разлика от Princess Consort. 

Крал Чарлз е бил женен преди този момент за починалата принцеса Даяна, която почина в злополука през 1997 година на 36-годишна възраст. Връзката му с Камила е затънала в несъгласия още през цялото време, когато стана известно, че и преди, и след сватбата с Даяна, новият английски крал е поддържал близки контакти с Камила. Тази година обаче, двойката отбелязва 18 години брак. 

Определянето на Камила като " кралица " е последната стъпка в забележителното " завръщане " на някогашната държанка на Чарлз, която в продължение на десетилетия се отърсваше от имиджа на " разбивачка на непознато семейство ". И сякаш английското общество стартира да я приема, напомня европейският информативен канал Euronews.   

Коя в действителност е някогашната държанка, сегашна брачна половинка на новия крал Чарлз III? 

Камила Розмари Шанд е родена в Лондон на 17 юли 1947 година и е израснала сред британската столица и южния окръг Източен Съсекс. 

Родителите й са офицерът от английската войска майор Брус Шанд, трансформирал се в предприемач, и  Розалинд Кюбит, която  е щерка на Роланд Кюбит, 3-ти барон Ашкомб. 

Камила има по-малка сестра, Анабел Елиът. Имаше и по-малък брат, Марк Шанд, странник, който умря през 2014 г. 

Семейството е част от английските висши кръгове и има близки връзки с кралския двор от епохи. Алис Кепел, една от прабабите на Камила по майчина линия, е била дългогодишна държанка на крал Едуард VII от 1800 г. 

За разлика от някои хора от извънредно висока класа, Камила има трудов стаж  от няколко работни места преди първия си брак, като в това число е била помощник във компанията за интериорен дизайн Colefax and Fowler.  

Тя има един брак зад тила си, а крал Чарлз е кръстник на сина й. 

Камила се среща с първия си брачен партньор Андрю Паркър Боулс, по това време офицер от армията, в края на 60-те години и годежът им е разгласен във вестник " Таймс " през 1973 година Те се женят на 4 юли същата година на римокатолическа гала в Лондон и събитието се смята за женитба на годината - с присъстващи 800 посетители от висшите ешелони на обществото, в това число кралски особи, като Ан, сестрата на Чарлз,  както и майката и сестрата на кралица Елизабет Маргарет. 

Камила, която взима семейството Паркър Боулс, и брачният партньор й Андрю имат две деца - Том (роден през 1974 г.) и Лора (родена през 1978 г.). Крал Чарлз в действителност е кръстникът на Том, като сега се явява негов втори татко. 

Чарлз и Камила се срещат за първи път през 1970 година на мач по поло и излизат за малко, преди да се разделят, когато тогавашният принц Чарлз се причислява към Кралския флот през 1971 година

Известно е, че двойката в никакъв случай не се е разделяла и е траяла контактите си, даже откакто Камила се омъжва за Паркър Боулс. 

По това време нямаше да им бъде разрешено да се оженят, в случай че Камила се разведе с Андрю, защото това е срещу кралските правила. Чичото на кралица Елизабет  - Едуард VIII в действителност абдикира от трона през 1936 година, откакто предложи брак на американската разведена световна дама Уолис Симпсън, избирайки любовта пред ролята си на крал. 

Имайки това поради, крал Чарлз III се дами за лейди Даяна Спенсър през 1981 година, когато тя преди малко е навършила 20 години, а той е на 32. Камила участва на сватбата, а самата гала остава едно от най-гледаните събития в историята на малкия екран. 

След спорния обществен дебют известността й пораства.  

Камила се развежда с Андрю Паркър Боулс през 1995 година и след тази разлъка и раздялата на Чарлз с Даяна, двамата от време на време посещават събития дружно, само че не публично. От 1999 година Чарлз и Камила стартират да вършат обществени изяви по-редовно, а връзката става " публична кралска ", когато Камила участва на празненство за рожден ден на някогашния гръцки крал Константин II през 2000 година, като кралица Елизабет явно я е одобрила. Покойният монарх кани Камила на празненствата във връзка Златния й празник през 2002 година, а през 2005 година тя се омъжи за Чарлз в Уиндзор.

Въпреки че връзката беше много спорна, като най-много върлите почитатели на Даяна й се опълчиха, Камила съумя да възвърне имиджа си през годините и социологическите изследвания в Обединеното кралство постоянно демонстрират поддръжка за брака.

Тази година The Independent дефинира Камила за най-влиятелната жена на 2023 година в своя " Списък на личностите с въздействие ". 

Обича кучетата, градинарството и твърди, че е земна. 

Камила упорства пред приятелите се, че е земен човек и желае да я възприемат като такава. Тя се вписва добре след кралските особи, известни с любовта си към компанията на кучета и до момента в който обичаното куче на кралица Елизабет беше корги, Камила е почитател на породата Джак Ръсел. В момента тя има две от тях, наречени Бет и Блубел. 

Камила е огромен почитател на заниманията навън като езда и лов и дефинира градинарството като една от най-големите си пристрастености.  

Новата кралица е известна с огромна си обич към бижутата, като нейният годежен пръстен включва петкаратов изумруден елмаз.

Пръстенът в миналото е принадлежал на кралицата майка, бабата на Чарлз, и не е единственото историческо украшение, притежавано от Камила. Нейната присъща тиара е Гревилската тиара, която също е предадена от кралицата майка. 

За коронацията Камила е избрала да наруши традицията, като не избира нова корона, направена особено за случая. Тя ще носи короната на кралица Мери, която краткотрайно е взета от  изложбата в Лондонската кула,  с цел да й бъдат сложени нови диаманти от персоналната сбирка на кралица Елизабет.  

По думите на представители на Двореца, короната ще отразява " самостоятелния жанр " на Камила.

Не остана - след броени часове  ще забележим по какъв начин тъкмо ще наподобява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР